Різновиди ножів для кухні: Гарна господиня не може обходитися одним ножем для всіх видів робіт на кухні. Вона має використовувати як мінімум кілька різних видів. Поділяють їх за типами продуктів, котрим вони призначені.

svit-posudy stolovyy prybor internet magazin odess

Виділяють такі основні види:

-Хлібний – для нарізки хлібобулочних виробів різних розмірів застосовують спеціальний ніж із широкою основою та довгим лезом із зубцями;

-Стандартне тріо – ножі довжиною 20-40 см з широким лезом, гострим кінцем і округлою ріжучою частиною;

-Для овочів (чистки та нарізки) використовують маленькі ножі з коротким лезом, гострі, з рівною ріжучою частиною;

-Сирний – ніж, як правило, довгий з широкою ріжучою частиною;

-Ніж для риби має вигляд зазубрених лез середніх розмірів;

-Ніж для масла – широке лезом і округлий кінець для зручного намазування;

-Сокирка – таким ножем обробляють м’ясо, тому у нього широка ріжуча частина і міцна ручка.

Не зайвим буде нагадати про основні правила зберігання та експлуатації кухонних ножів, дотримання яких дозволить продовжити термін їхньої служби. Вони полягають у наступному:

-Ножі не повинні контактувати один з одним або іншими приладами з металу;

-правильно зберігати ножі на магніті або у підставці від виробника;

-нарізати продукти на пластикових чи дерев’яних дошках;

-не допускати надмірного намокання, не тримати довго у воді і відразу ж витирати сухим рушником;

-не мити в посудомийній машині, а лише вручну, щоб виключити притуплення;

-керамічні інструменти не залишати під прямими променями сонця та зберігати в папері;

-застосовувати за прямим призначенням.

Similar Posts